Felfedték Orbán titokzatos svájci útjainak részleteit

POLITIKA
2017 november 20., 05:13
comments 200

2014 óta 90 millióért utazott repülővel Orbán Viktor, adta hírül a múlt héten a HírTV. A Külügyminisztérium által összeállított utazási listán 

három olyan svájci út is szerepelt, amikről semmit sem lehetett tudni. 

Sem a miniszterelnöki hivatal, sem az állami hírügynökség nem számolt be azok céljairól. Orbán sajtófőnöke az RTL Klub vasárnap esti Híradójának adott számot a svájci utakról, ezek szerint:

  • 2014. október 6. - tárgyalás az olimpiai bizottság vezetésével,
  • 2015. január - FIFA gála,
  • 2015. április 15-16. - a nemzetközi úszószövetség vezetésével találkozott,
  • 2015. június 9. - a kazah miniszterelnökkel egyeztetett,
  • 2017. február 27. - a NOB elnökének számolt be a budapesti pályázat visszavonásáról. 
photo_camera Fotó: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Az RTL Klub szerint a kazah miniszterelnök a kérdéses napon valóban járt Svájcban, de az mindenképpen szokatlan, hogy még közleményt sem adott ki a Miniszterelnökség a tárgyalásról. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.