A külügy kiadta Orbán repülőútjainak listáját, amin több olyan svájci út is szerepel, amiről semmit sem lehet tudni

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Hír Tv azt írja, hogy több mint 90 millió forintba kerültek Orbán Viktor hivatalos útjainak jegyei a miniszterelnök harmadik ciklusában.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közérdekű adatként adta ki a listát, amiből kiderült, hogy Orbán idén szeptemberig 109-szer utazott külföldre, és a repülőjegyeire átlagosan 837 ezer forintnyi adófizetői pénz ment el az államkasszából. A legdrágább utazás a riói olimpiára szólt: 5,647 millió forint volt a jegy a különgépre – írja a Hír Tv.

Orbán Viktor tavaly júliusban egy müncheni járaton. (A miniszterelnök a kép jobb oldalán látható egyszerű fekete nadrágban és fehér pólóban.)Fotó: olvasónk

A lap szerint több olyan svájci út is szerepel a kimutatásban, aminek a céljáról nincs információ, azokról még az állami hírügynökség sem adott hírt. 2014 őszén állítólag magánúton járt ott, és vonattal jött haza. (Hír Tv)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.