A külügy kiadta Orbán repülőútjainak listáját, amin több olyan svájci út is szerepel, amiről semmit sem lehet tudni

közlekedés
2017 november 17., 12:22
comments 332

A Hír Tv azt írja, hogy több mint 90 millió forintba kerültek Orbán Viktor hivatalos útjainak jegyei a miniszterelnök harmadik ciklusában.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közérdekű adatként adta ki a listát, amiből kiderült, hogy Orbán idén szeptemberig 109-szer utazott külföldre, és a repülőjegyeire átlagosan 837 ezer forintnyi adófizetői pénz ment el az államkasszából. A legdrágább utazás a riói olimpiára szólt: 5,647 millió forint volt a jegy a különgépre – írja a Hír Tv.

Orbán Viktor tavaly júliusban egy müncheni járaton. (A miniszterelnök a kép jobb oldalán látható egyszerű fekete nadrágban és fehér pólóban.)
photo_camera Orbán Viktor tavaly júliusban egy müncheni járaton. (A miniszterelnök a kép jobb oldalán látható egyszerű fekete nadrágban és fehér pólóban.) Fotó: olvasónk

A lap szerint több olyan svájci út is szerepel a kimutatásban, aminek a céljáról nincs információ, azokról még az állami hírügynökség sem adott hírt. 2014 őszén állítólag magánúton járt ott, és vonattal jött haza. (Hír Tv)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.