Már öt volt TEK-es gyanúsítottja van a betelefonálós csalásnak

bűnügy
2017 november 20., 16:08
comments 175

Két éve mi is írtunk arról, hogy egy 2010 és 2013 között futó, betelefonálós televíziós nyereményjátékban érintettek voltak a Terrorelhárítási Központ rendőrei, akik azóta már nincsenek a TEK-nél. A csalók ismerték a rendszert kezelő informatikust, aki szólt nekik, hogy mikor érdemes telefonálniuk, így nyertek autót és értékes külföldi meg belföldi utazásokat.

Orbán Viktor miniszterelnök (k), Simicskó István honvédelmi miniszter (j2), Pintér Sándor belügyminiszter (j) megtekinti a Terrorelhárítási Központ (TEK) terrorelhárítási gyakorlatát a Puskás Ferenc Stadion metróállomásnál 2016. október 6-án éjjel.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök (k), Simicskó István honvédelmi miniszter (j2), Pintér Sándor belügyminiszter (j) megtekinti a Terrorelhárítási Központ (TEK) terrorelhárítási gyakorlatát a Puskás Ferenc Stadion metróállomásnál 2016. október 6-án éjjel. Fotó: Illyés Tibor / MTI

Az ügyben először júniusban lett gyanúsított, de a Pesti Srácok most arról ír, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség az eljárásban négy újabb rendőrt hallgatott ki gyanúsítottként csalás miatt. A Magyar Nemzet korábban azt írta, az érintett országos tévé a TV2, de a csatorna ezt cáfolta, és az ügyészség sem a Pesti Srácokkal az érintett csatorna nevét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.