Már öt volt TEK-es gyanúsítottja van a betelefonálós csalásnak

Két éve mi is írtunk arról, hogy egy 2010 és 2013 között futó, betelefonálós televíziós nyereményjátékban érintettek voltak a Terrorelhárítási Központ rendőrei, akik azóta már nincsenek a TEK-nél. A csalók ismerték a rendszert kezelő informatikust, aki szólt nekik, hogy mikor érdemes telefonálniuk, így nyertek autót és értékes külföldi meg belföldi utazásokat.

Orbán Viktor miniszterelnök (k), Simicskó István honvédelmi miniszter (j2), Pintér Sándor belügyminiszter (j) megtekinti a Terrorelhárítási Központ (TEK) terrorelhárítási gyakorlatát a Puskás Ferenc Stadion metróállomásnál 2016. október 6-án éjjel.Fotó: Illyés Tibor / MTI

Az ügyben először júniusban lett gyanúsított, de a Pesti Srácok most arról ír, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség az eljárásban négy újabb rendőrt hallgatott ki gyanúsítottként csalás miatt. A Magyar Nemzet korábban azt írta, az érintett országos tévé a TV2, de a csatorna ezt cáfolta, és az ügyészség sem a Pesti Srácokkal az érintett csatorna nevét.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.