Mozgássérültek lepték el a Corvin negyedi metróállomást

társadalom
2017 november 20., 14:02
comments 117

Mozgássérült szervezetek akcióznak a 3-as metró Corvin negyedi metrómegállójában. Azért szerveztek megmozdulást, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy a metró 8 állomása a novemberben elkezdődött felújítás után sem lesz akadálymentes (köztük a Corvin negyedi megálló sem).

A mezmozdulás meghívója szerint a szervezetek képviselői - mozgássérült, látássérült, babakocsival közlekedő, illetve idős utasok -, Kőbánya-Kispestről elmetróztak a Ferenciek terére, ahol “a felszínre való feljutásuk lift hiányában nem, vagy csak nehezen megvalósítható”.

Az eseményt a Mérce élőzi, itt nézhet bele a közvetítésbe:

link Forrás

Az esemény főszervezői a Rehab Critical Mass Mozgalom, és a Mozduljunk ki! Egyesület.

A metrófelújításról itt írtunk bővebben, az akadálymentesítés problémáiról pedig itt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.