Szexuális zaklatás miatt ítélt el egy HÖK-öst az ELTE fegyelmi bizottsága

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A fegyelmi eljárást az ELTE Természettudományi Karának dékánja indította el, miután az egyik hallgató panaszt tett, hogy augusztusban szexuális zaklatás érte a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karral közösen szervezett Mentortáborban. Az ügy miatt kifejezetten gyorsított eljárást kértek.

Az ELTE Természettudományi Karának dékánja az Átlátszó Oktatásnak elmondta, hogy a múlt héten lezárult a fegyelmi eljárás, amelynek keretében figyelmeztetésben részesítették a hallgatójukat szexuális zaklatás miatt. A TTK HÖK elnöke, Horváth Luca azt is elmondta, hogy a zaklató az egyik HÖK-küldöttjük.

Az elnök szerint komoly vádról volt szó, de részleteket nem közölt. A lapnak több hallgató arról számolt be, hogy az érintett HÖK-ös a sértett kifejezett tiltakozása ellenére nyíltan és durván fogdosta őt. Többen panaszt tettek az elnöknél, hogy a HÖK-küldött őket is zaklatta, azonban írásos panaszt senki más nem akart tenni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.