Szexuális zaklatás miatt ítélt el egy HÖK-öst az ELTE fegyelmi bizottsága

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

A fegyelmi eljárást az ELTE Természettudományi Karának dékánja indította el, miután az egyik hallgató panaszt tett, hogy augusztusban szexuális zaklatás érte a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karral közösen szervezett Mentortáborban. Az ügy miatt kifejezetten gyorsított eljárást kértek.

Az ELTE Természettudományi Karának dékánja az Átlátszó Oktatásnak elmondta, hogy a múlt héten lezárult a fegyelmi eljárás, amelynek keretében figyelmeztetésben részesítették a hallgatójukat szexuális zaklatás miatt. A TTK HÖK elnöke, Horváth Luca azt is elmondta, hogy a zaklató az egyik HÖK-küldöttjük.

Az elnök szerint komoly vádról volt szó, de részleteket nem közölt. A lapnak több hallgató arról számolt be, hogy az érintett HÖK-ös a sértett kifejezett tiltakozása ellenére nyíltan és durván fogdosta őt. Többen panaszt tettek az elnöknél, hogy a HÖK-küldött őket is zaklatta, azonban írásos panaszt senki más nem akart tenni.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.