Szexuális zaklatás miatt ítélt el egy HÖK-öst az ELTE fegyelmi bizottsága

A fegyelmi eljárást az ELTE Természettudományi Karának dékánja indította el, miután az egyik hallgató panaszt tett, hogy augusztusban szexuális zaklatás érte a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karral közösen szervezett Mentortáborban. Az ügy miatt kifejezetten gyorsított eljárást kértek.

Az ELTE Természettudományi Karának dékánja az Átlátszó Oktatásnak elmondta, hogy a múlt héten lezárult a fegyelmi eljárás, amelynek keretében figyelmeztetésben részesítették a hallgatójukat szexuális zaklatás miatt. A TTK HÖK elnöke, Horváth Luca azt is elmondta, hogy a zaklató az egyik HÖK-küldöttjük.

Az elnök szerint komoly vádról volt szó, de részleteket nem közölt. A lapnak több hallgató arról számolt be, hogy az érintett HÖK-ös a sértett kifejezett tiltakozása ellenére nyíltan és durván fogdosta őt. Többen panaszt tettek az elnöknél, hogy a HÖK-küldött őket is zaklatta, azonban írásos panaszt senki más nem akart tenni.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.