Itt a térkép, amin megpróbálják összegyűjteni a Föld összes (!) lemezboltját

ZENE
2017 november 21., 11:20
comments 79

A bakelitgyűjtők és -hallgatók legfontosabb oldalának, a Discogsnak a csapata áll a térképes projekt mögött, ami segíthet abban, hogy Nairobitól Iszlámábádig mindenhol megtalálhasd a helyi lemezboltokat.

Már a Discogs önmagában grandiózus vállalkozás, 17 évnyi munka van az internet legkiterjedtebb vinyladatbázisának kiépítésében, a VinylHub pedig egy térképes kiegészítést kínál ehhez. Első ránézésre az összes általam ismert budapesti bolt rajta van (igaz, ez nem egy túl erős minta), és a boltok neveire kattintva elérhető a bolt honlapja vagy Facebook-oldala. Véletlenszerűen átkattintott városokban pedig szintén működőnek tűnő oldalakra tudtam továbbjutni, szóval az adatbázis frissnek és létezőnek tűnik, külföldre látogató turistáknak hasznos alkalmazás lehet.

Ha valaki hiányzó boltra akadnak, akkor pedig írjon a szerkesztőknek, a céljuk tényleg az, hogy egyszer egy egész bolygót lefedő adatbázisuk legyen. Még ha ez kicsit odébb is van persze, de a térkép már jelenleg is több mint 6600 boltról tud.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.