Lecsukták Sz. Andrást, aki Kinder-tojásból árult heroint Dublinban

bűnügy
2017 november 21., 12:33
comments 47

Alig néhány nappal azok után, hogy az Oxfordban melltartójából kokaint és heroint áruló B. Szilviát három évre ítélték, újabb közepesen leleményes magyar dílert csuktak le a Brit-szigeteken.

Sz. Andrásnál egy dublini házkutatás során találtak egy Kinder-tojást, amiben kis zacskókban heroint tárolt. Volt nála egy kis mérleg és 1365 eurónyi készpénz is. Az ír rendőrök kérdésére Sz. bevallotta, hogy két hete folglalkozik kábítószer-kereskedelemmel, és a pénzt Magyarországon élő lányának tervezte hazaküldeni.

A férfinak az utóbbévekben két drogügye is volt, 2014-ben még felfüggesztett börtönbüntetéssel úszta meg. Ügyvédje szerint Sz. akkor épp gyógyulóban lévő ex-heroinfüggő volt.

Az ítéletet felolvasó bíró szerint Sz. Írországban rendes munkavállaló volt, de mivel korábban már két esélyt is kapott az igazságszolgáltatástól, és nem élt ezekkel, ezúttal letöltendő börtönbüntetésre ítéli. (via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.