Nemzetbiztonsági bizottság: visszaszorultak a szélsőséges szervezetek

politka
2017 november 21., 11:37
comments 110

Visszaszorultak, nemzetbiztonsági kockázatot nem jelentenek a Magyarországon tevékenykedő szélsőséges paramilitáris szervezetek - számoltak be az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai a testület keddi, zárt ülése után.

A nemzetbiztonsági bizottságot mások mellett Pintér Sándor belügyminiszter tájékoztatta a szélsőséges szervezetek tevékenységéről és kapcsolatrendszeréről.

Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke újságíróknak azt mondta: az elsősorban szélsőjobboldali militáns szervezetek összességében a társadalmi rendre nem jelentenek veszélyt. Ugyanakkor a közrendvédelmet veszélyeztetheti, hogy egyes szervezetek - többségében a Magyar Nemzeti Arcvonal - százas nagyságrendben fegyvereket, ezres nagyságrendben lőszert halmoztak fel.

Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke kiemelte: az ország demokratikus, alkotmányos rendjét a magyar kormány szigorúan felügyeli, s minden magyar állampolgárt megvédenek minden - akár balról, akár jobbról érkező - szélsőséges támadástól. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.