Soros magyarul üzent kollégáinak, hogy kész megvédeni őket

politika
2017 november 21., 16:01
comments 437
link Forrás

Interjút kért az RTL Klub a kormányzati propaganda célkeresztjébe állított Soros Györgytől, aki a napokban közleményben, majd a Financial Times-nak adott interjújában is reagált az ellene és általa támogatott szervezetek ellen indított „nemzeti konzultációra”.

A közleményben pontról pontra cáfolta a konzultációban sugalmazott kérdések válaszait, az interjúban pedig arról beszélt, hogy Orbán Viktor maffiaállamában nincsenek biztonságban azok, akik ellenvéleményt fogalmaznak meg, titkosszolgálati megfigyelésnek vannak kitéve, köztük azok is, akiket a Nyílt Társadalom Alapítvány támogat.

Soros az RTL Klubnak küldött videóüzenetében azt hangsúlyozza, hogy épp azok miatt nem maradhatott csendben, akiknek a munkáját besározzák, bemocskolják a Fidesz politikusai, mert „rosszul esik” az alapítvány dolgozóinak, ezért „meg kell szólalnom és meg kell védenem őket”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.