A csalás miatt elítélt rab a börtönből telefonálva is lehúzott embereket

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Csalás miatt emelt vádat a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség egy börtönben ülő, egyébként csalás miatt elítélt rab ellen. 

A többszörösen visszaeső rab 2015-ben egy Budapest környéki büntetés-végrehajtási intézetben töltötte büntetését. A börtönben engedély nélkül magánál tartott telefonon ismeretleneket kezdett hívogatni. Azt mondta nekik, hogy egy mobilszolgáltató munkatársa, és nyereményt ígért, ha az ATM automatákon keresztül, az általa megadott telefonszámokra különböző összegeket töltetenek fel.  Három kaposvárit sikerült átvernie, tőlük 2015. novemberétől 2016. márciusáig összesen 355.000 forintot csalt ki.

A pénzre azért volt szüksége, hogy a feltöltött telefonon hozzátartozóival a kapcsolatot tarthassa, illetve mobiltelefonos szerencsejáték fogadásokat köthessen.

A vádlott ellen egyébként a Kecskeméti Járásbíróságon hasonló jellegű bűncselekmények elvkövetése miatt eljárás folyik.

Az ügyészség a vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.