A földre ejtett igazolványok hangjából lett gyanús a rendőröknek a 11 éves tanítványát külföldre szöktető, békési tanár

bűnügy
2017 november 22., 06:44

A fiút elrabló Békés megyei tanár két héttel ezelőtt, november 7-én hajnalban bukott le a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, amikor a 11 éves tanítványával Londonba akart szökni. A hamis okmányokban az szerepelt, hogy ő a fiú apja. AZ álcázás kedvéért még  a gyerek haját is levágta, befestette a szemöldökét, sőt, még piercinget is adott neki. A terve az volt, hogy kirándulni induló apának és fiúnak tűnjenek. 

Az iratokat ellenőrző rendőr a Kékfénynek elmondta, hogy az iratok akkor lettek gyanúsak neki, amikor a földre ejtve más hangot adtak ki, mint a normális igazolványok. Később kiderült, hogy azok hamisítványok voltak, amiket a férfi több, mint 300 ezer forintért rendelt Egyiptomból, hogy már a repülőjegyeket már ezekkel az igazolványokkal vette.

A beszámoló szerint a fiatal tanár informatikát tanított a helyi középiskolában, az általános iskolában pedig szakköröket vezetett, itt ismerkedett meg a gyerekkel, akivel egyre többet kezdett el foglalkozni. A tanár és a gyerek között egyre szorosabb kapcsolat alakult ki, a 11 éves fiú többször ott is aludt a tanárnál. 

A szülők nyáron szembesültek a kapcsolat súlyosságával, amikor gyermekük telefonjában elolvasták az üzeneteket, melyekben szexuális tartalmak is előfordultak. Feljelentették a tanárt, a rendőrség pedig lefoglalta a férfi számítógépét és adathordozóit, melyeken internetről letöltött, ismeretlen gyermekekről készült pornográf tartalmakat is találtak. Gyanúsítottként ki is hallgatták, de nem került előzetes letartóztatásba. 

A reptéri elfogás után a férfi gyorsított eljárásban embercsempészésért, családi jogállás megsértésének vétségéért és okirat-hamisításért egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott a férfi. A kisfiúval szemben elkövetett egyéb bűncselekményeket még vizsgálják a rendőrök. (via Blikk)