Berlusconi az emberi jogi bírósághoz fordul, hogy újra indulhasson a választásokon

külföld
2017 november 22., 09:35
comments 58

Silvio Berlusconi az Emberi Jogok Európai Bíróságán támadja meg azt a korábbi döntést, amiben olasz miniszterelnököt eltiltották a közhivatalok viselésétől. A lépés egy újabb jel arra, hogy Berlusconi a szexbotrányai és adócsalási ügyei miatt megbukott politikus vissza akar térni a hatalomba.

Silvio Berlusconi
photo_camera Silvio Berlusconi Fotó: ELIANO IMPERATO/AFP

Berlusconinak 2011-ben kellett lemondania, miután kiderült, hogy egy 18 év alatti prostituáltnak fizetett a szexért. A közügyektől 2013-ban tiltották el a hat évre az adócsalási ügyei miatt. Most ezt a hatéves tilalmat támadta meg, hogy ez se akadályozza, abban, hogy elinduljon a 2018-as választásokon.

Ráadásul a 81 éves politikus esélyei nem is rosszak: november elején a szíciliai kormányzóválasztáson pártja, a Forza Italia két szélsőjobboldali párttal összefogva magabiztosan tudott győzni. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.