Berlusconi az emberi jogi bírósághoz fordul, hogy újra indulhasson a választásokon

Silvio Berlusconi az Emberi Jogok Európai Bíróságán támadja meg azt a korábbi döntést, amiben olasz miniszterelnököt eltiltották a közhivatalok viselésétől. A lépés egy újabb jel arra, hogy Berlusconi a szexbotrányai és adócsalási ügyei miatt megbukott politikus vissza akar térni a hatalomba.

Silvio BerlusconiFotó: ELIANO IMPERATO/AFP

Berlusconinak 2011-ben kellett lemondania, miután kiderült, hogy egy 18 év alatti prostituáltnak fizetett a szexért. A közügyektől 2013-ban tiltották el a hat évre az adócsalási ügyei miatt. Most ezt a hatéves tilalmat támadta meg, hogy ez se akadályozza, abban, hogy elinduljon a 2018-as választásokon.

Ráadásul a 81 éves politikus esélyei nem is rosszak: november elején a szíciliai kormányzóválasztáson pártja, a Forza Italia két szélsőjobboldali párttal összefogva magabiztosan tudott győzni. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.