Kiadják lemezen az ufóknak 40 éve elküldött hangfelvételeket

Tbg
tech
2017 november 22., 15:55

December 1-én CD-n, majd januárban nagylemezen is megjelenik az a hangfelvétel-sorozat, amit negyven évvel ezelőtt, a hetvenes években lőttek ki arany bakeliten az űrbe azzal a szándékkal, hogy jó hírét vigyék az emberiségnek.

A NASA és Carl Sagan által összeállított lemezeken 50 nyelven hallható köszöntés, különféle földi hangok, Bach illetve Mozart zenéi.

Ám mivel az arany lemezek a Voyager szondával elrepültek jó messzire, a Földön egy darab sem maradt belőlük, egészen mostanáig: a Boing Boing újságírójának, David Pescovitznak jutott eszébe, hogy a negyvenéves születésnapra ki kéne őket adni. A célra kampányt indított és sikerült is a megfelelő összeget összegyűjtenie.

A lemezek tartalma egyébként meghallgatható a NASA Soundcloud-csatornáján. (MixMag)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.