Ötezer Soros-könyvet rendelt a Fidesz frakciója a Pesti Srácok kiadójától

politika
2017 november 22., 07:32

Bár a Fidesz-frakciónak csak 114 tagja van, de október 20-án mégis ötezer darabot rendeltek a kedvenc revolverblogjuk által kiadott Soros-könyvől. Az Mfor.hu az Országgyűlés honlapján közzétett nyilvános szerződéslistában vette észre, hogy a Fidesz 13 millió forint értékben rendelte meg Andreas von Réty: George Soros című könyvét a Pesti Srácokat is kiadó GerillaPress Lapkiadó és Média Tanácsadó Kft.- től.

A Gerilla Press Kft. 2013-ban legalább négyszer, összesen 4,4 milliót kapott kommunikációs tanácsadásért a Fidesztől. Huth Gergely főszerkesztő cége ezen kívül összesen 10,6 millió forint értékben kapott megbízásokat a Belügyminisztériumtól.

A lap megkeresésére a Fidesz annyit közölt, hogy az 5000 könyvet a frakció az egyéni választókerületi képviselőknek osztotta ki. A könyv teljes címe George Soros - A multimilliárdos globális hálózata és az általunk ismert világ vége, ami tökéletesen alkalmas arra, hogy a lakossági fórumokra készülő fideszeseket ellássa összeesküvés-elméletekkel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.