Megtalálták a tengeralattjárón meggyilkolt svéd újságírónő bal kezét

Újabb testrészét találhatták meg az augusztus 10-én egy magán tengeralattjáróról eltűnt svéd riporternőnek.

Kedden egy emberi kart halásztak ki a tengerből, egy kilométerre attól a helytől, ahol - a Koppenhágától 50 kilométerre délre fekvő Koge-öbölben - korábban megtalálták a 30 éves Kim Wall fejét és lábait. A testrész DNS-azonosítása még nem történt meg - ez hetekbe is beletelhet -, de valószínűnek tűnik, hogy az újságírónő bal karja került elő, mivel ugyanolyan fém nehezékeket találtak rajta, mint amilyenekkel a többi testrészét süllyesztették a tenger mélyére.

A hiányzó jobb kar keresését folytatják.

A svéd újságírónő megölésével a házilag barkácsolt búvárhajó tulajdonosát, a rakétakonstruktőrként is ismert dán feltalálót, Peter Madsent gyanúsítják, aki eleinte mindent tagadott. Azt már elismerte, hogy ő darabolta fel és dobta a tengerbe a nőt, de azt állítja, hogy az áldozat balesetben halt meg, ezt viszont a külsérelmi nyomok nem támasztják alá.

Kim Wall azért szállt fel Madsen tengeralattjárójára, hogy riportot készítsen a különc feltalálóval. A gyilkosság lehetséges indítéka egyelőre nem ismert. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.