Operett készül Nagy Feró és a Beatrice punk korszakáról

Tbg
2017 november 23., csütörtök 20:21
166

Ricse, Ricse, Beatrice címmel tart bemutatót pénteken az Újszínház. Falussy Lilla a Beatrice zenekarról szóló musicaljét Bozsogi János állította színpadra, közölte az Újszínház az MTI-vel.

VÁRJUNK. NAGY LEVEGŐ.

VÁRJUNK. NAGY LEVEGŐ.

VÁRJUNK. NAGY LEVEGŐ.

MOST FOLYTASSA AZ OLVASÁST:

Az Újszínház igazgatója, Dörner György hosszú ideje tervezte, hogy színdarabot mutat be Nagy Feró és a Beatrice zenekar mozgalmas történetéből, áll a színház közleményében. A rockmusical középpontjában Nagy Feró és a Beatrice zenekar története áll, ami a hazai rocktörténet egyik meghatározó része alakulásától napjainkig.

Az alkotók feltették tehát a kérdést:

„A Beatrice zenekar legendás volt a 70-es évektől kezdve. Vajon hogyan élte meg az ország mindennapjait a vasfüggöny innenső oldalán egy punk-rock zenekar?”

A történetben felbukkannak a kor ikonikus alakjai is, mint az akkori lemezgyártás mogulja, Erdős Péter vagy Korda György, a máig népszerű táncdalénekes.

A produkciót látványos táncos betétek teszik teljessé és a darab végén feltűnik Nagy Feró is. A közlemény az énekes-dalszerzőt idézi, aki elárulta, őt is meglepte a rockmusical bemutatásának ötlete. 

Nagy Feró punkként, a nyolcvanas (hetvenes?) években Forrás: YouTube/Dob+Basszus: Beatrice

"Nem gondoltam, hogy ennyire érdekes lehet a mi sztorink, de aztán lassan rájöttem, hogy amiket átéltünk, megéltünk, az nemcsak azoknak fontos, akik akkoriban voltak fiatalok, a mostani generáció számára is lényeges, hogy fogalma legyen arról, hogy működött akkoriban a világ" - mondta Nagy Feró.

A fiatal Nagy Ferót a színpadon Kurkó József játssza. A díszletet és a jelmezeket Húros Annamária tervezte, a produkció zenei vezetője Papp Gyula.

Idáig tart az MTI által átvett közlemény.

Kurkó József egyébiránt így fest, amikor operettestet ad:

Fotó: Kurkó és Tótpál opoerettműsora/YouTube

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt