Ruanda kész 30 ezer afrikai migránst befogadni Líbiából

Tbg
2017 november 23., csütörtök 17:21
73

Ruanda kész 30 ezer afrikai migránst befogadni, akik embertelen körülmények között, nem ritkán rabszolgaként kénytelenek élni Líbiában, jelentette be csütörtökön Louise Mushikiwabo, a kelet-afrikai állam külügyminisztere.

Louise Mushikiwabo a 27. Afrika-csúcson, Kigaliban, 2016 nyarán. Fotó: Minasse Wondimu Hailu/Anadolu Agency

Ruanda nem maradhat veszteg, ha embereket bántalmaznak, vagy jószág módjára eladják őket, hangsúlyozta.

„Kapunk tárva nyitva” - hangoztatta Mushikiwabo. Ruanda kis ország, de majd csak találnak helyet a menekülteknek. A kelet-afrikai országnak 12 millió lakosa van, akik számára 23 évvel a ruandai népirtást követően a menekült lét és üldöztetés jól ismert fogalmaknak számítanak.

A CNN amerikai hírtelevízió rejtett kamerával felvett, múlt héten bemutatott tudósítása szerint néhány száz dolláros összegért nigériai migránsokat adtak el rabszolgának Líbiában.

Már az év elején hasonló jelentések jelentek meg arról, hogy rendszeresen migránsok kerülnek emberkereskedők és milíciák fogságába, akik aztán eladják őket. (A borzalmas helyzetről a 444 is írt.)

Líbia Moammer Kadhafi diktátor rendszerének 2011-es bukása után mély káoszba zuhant, amely miatt az észak-afrikai országba érkező migránsokat a szokásosnál is sokkal inkább fenyegetik az emberkereskedelem és -csempészet veszedelmei. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt