A Közel-Kelet Hitlerének nevezte az iráni ajatollahot a szaúdi koronaherceg

külföld
2017 november 24., 06:50
comments 88

Mohammed bin Szalman herceg, aki egyben Szaúd-Arábia hadügyminisztere is, csütörtökön a New York Timesnak azt mondta, szembe kell szállni az Ali Hámenei által irányított, iráni expanzióval. „Európától már megtanultuk, hogy a csillapítás politikája nem működik. Nem akarjuk, hogy az új iráni Hitler a Közel-Keleten ismételje meg azt, ami Európában történt”- mondta Szalman herceg.

photo_camera Mohammed bin Szalman herceg Fotó: HO/AFP

Az Irán és Szaúd-Arábia közötti feszültség a hónap elején tovább éleződött, amikor a szaúdiakkal szövetséges libanoni miniszterelnök arra hivatkozott a lemondásánál, hogy félti az életét az Irán által támogatott Hezbollahtól. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.