A német szociáldemokraták már nem zárják ki, hogy újra beszállnának a nagykoalícióba

Miután Martin Schulz, az SPD elnöke tárgyalt Frank-Walter Steinmaier szövetségi elnökkel a német kormányválságról, a szociáldemokraták főtitkára már arról beszélt, hogy nem zárkóznak el a tárgyalásoktól. Korábban Angela Merkel pártszövetsége, a CDU/CSU is jelezte, hogy az ajtajuk nyitva áll, ha az SPD hajlandó tárgyalni az együttműködésről.

A kampányban a szociáldemokraták még azt hangsúlyozták, hogy nem akarnak együttműködni Merkelékkel. Most megvárják, hogy a szintén szociáldemokrata Steinmeier a következő héten a többi párt vezetőivel is tárgyaljon a kialakult helyzetről. 

Németországban a koalíciós tárgyalások vasárnap szakadtak meg, miután a liberális FDP otthagyta a CDU/CSU-t és a a Zöldeket, akiknek nem lenne meg a többsége a törvényhozásban. (Spiegel)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.