Garancsi cége egyszerűen lediktálta az újbudai polgármesternek, hogy mi legyen a neve a Kopaszi-gát új utcáinak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az lehet, hogy egyesek számára felvet bizonyos kérdéseket, ha Orbán Viktor barátja a külkereskedelem támogatására létrehozott állami bank hiteléből óriási ingatlanberuházást hajt végre a Kopaszi-gáton, amit a kormány kiemelt jelentőségűnek minősít - de Hoffmann Tamás, Újbuda fideszes polgármestere nem a kérdezős típus.

Ez látható abból is, ahogy a Kopaszi-gáton épülő hatalmas Garancsi-beruházás, az új városrésznek mondható BudaPart-projekt utcanévadási folyamatát intézte. 

A BudaPart projekt látványterve

A 24.hu cikke szerint "az utcanevekről szóló előterjesztést formálisan Hoffmann Tamás polgármester nyújtotta be a képviselő-testületnek, de a fideszes politikus nem csinált titkot belőle, hogy a névadás lehetőségét teljesen átengedte" a beruházó cégnek. Az előterjesztéshez ugyanis csatolták azt a levélváltást, amelyben a Property Market fejlesztési vezetője megküldte az önkormányzatnak a Hoffmann javaslatába került neveket.

Vagyis Garancsiék egyszerűen megírták a polgármesternek, hogy milyen utcaneveket akarnak, az pedig átverte az önkormányzaton.

A 24.hu szerint a polgármester "az öbölhöz sok szállal kötődő, 2008-ban elhunyt olimpiai és világbajnok kenus, Kolonics György miatt sem volt hajlandó engedményt tenni. Az LMP-s Gajárszki Áron a BudaPart helyett javasolta a Kolonics György tér elnevezést, de leszavazták."

A terület főterét ugyanis konkrétan Garancsiék projektjéről nevezik el, az lesz a táblákra írva, hogy 

BudaPart tér. 

Amihez hasonló nevet én még magyar közterületen nem láttam.