Mészáros Lőrinc művészeti vállalkozását a Szerencsejáték Zrt. és az NKA is támogatta

POLITIKA
2017 november 24., 16:52
comments 64

Ahogy az élet minden területén, Mészáros Lőrinc a művészetekben is sikeresen vállalkozik. Az egyik titka az lehet, hogy ha közpénzt hajítanak felé, akkor pár rongyos millió elől sem ugrik el.

Az mfor.hu vette észre, hogy októberben 9 millió forint plusz áfa értékben kötött szponzorációs szerződést a Szerencsejáték Zrt. a bodrogkeresztúri székhelyű Kultúra a Magyarságért Kft.-vel, amelynek négy tulajdonosa közül három cég Mészárosék Búzakalász 66 Kft-je alá tartozik. 

Az örömapa
photo_camera Az örömapa Fotó: Botos Tamás/444

A Kultúra a Magyarságért nevet márciusban vette fel a cég, és ezzel egyidőben fő tevékenysége a növénytermesztési szolgáltatás helyett a művészeti létesítmények működtetése lett. Az új irány Balog miniszter érdeklődését is felkeltette, hiszen a Nemzeti Kulturális Alap honlapja szerint 2 millió forintos miniszteri támogatást is bezsebelt a cég. 

Az NKA a Keresztúri esték című rendezvénysorozatot támogatta, amelyet Mészáros bodrogkeresztúri pincészetében tartanak. A programok október végéig minden pénteken szórakozási lehetőséget kínáltak a helyieknek, írja az mfor, májusban swing koncert és sanzon est volt a kínálatban. A jegybevételt Böjte Csaba alapítványának ajánlották fel. (Via mfor.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.