Mészáros Lőrinc művészeti vállalkozását a Szerencsejáték Zrt. és az NKA is támogatta

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Ahogy az élet minden területén, Mészáros Lőrinc a művészetekben is sikeresen vállalkozik. Az egyik titka az lehet, hogy ha közpénzt hajítanak felé, akkor pár rongyos millió elől sem ugrik el.

Az mfor.hu vette észre, hogy októberben 9 millió forint plusz áfa értékben kötött szponzorációs szerződést a Szerencsejáték Zrt. a bodrogkeresztúri székhelyű Kultúra a Magyarságért Kft.-vel, amelynek négy tulajdonosa közül három cég Mészárosék Búzakalász 66 Kft-je alá tartozik. 

Az örömapaFotó: Botos Tamás/444

A Kultúra a Magyarságért nevet márciusban vette fel a cég, és ezzel egyidőben fő tevékenysége a növénytermesztési szolgáltatás helyett a művészeti létesítmények működtetése lett. Az új irány Balog miniszter érdeklődését is felkeltette, hiszen a Nemzeti Kulturális Alap honlapja szerint 2 millió forintos miniszteri támogatást is bezsebelt a cég. 

Az NKA a Keresztúri esték című rendezvénysorozatot támogatta, amelyet Mészáros bodrogkeresztúri pincészetében tartanak. A programok október végéig minden pénteken szórakozási lehetőséget kínáltak a helyieknek, írja az mfor, májusban swing koncert és sanzon est volt a kínálatban. A jegybevételt Böjte Csaba alapítványának ajánlották fel. (Via mfor.hu)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.