A miskolci egyetem rektora szerint senkit sem köteleznek arra, hogy hallgassa meg a honvédelmi minisztert

POLITIKA
2017 november 25., 18:24
comments 316

Visszautasítja a Miskolci Egyetem azokat a híreket, amelyek szerint az egyetem vezetése utasításba adta volna az oktatóknak és a hallgatóknak, hogy minél többen jelenjenek meg Simicskó István hétfői előadásán - írta korábban az Index. A portál írt arról is, hogy rektori utasításra kötelező részt vennie a Miskolci Egyetem több hallgatójának a honvédelmi miniszter előadásán.

Az egyetem rektora Torma Péter szerint ilyesmiről szó sincs. Közölte, hogy oktatási szünetet rendeltek el az előadás idejére, de az előadáson a hallgatóknak nem kötelező megjelenniük. “Így az sem fordulhat elő, hogy sem a hallgatók, sem az oktatók körében, hogy valakinek utasításra kelljen részt vennie az előadáson az elmaradó órája helyett” - írta.

Az Index azonban továbbra is állítja, hogy van ilyen elvárás. Eszerint azoknak a diákoknak, akiknek épp órájuk lenne a miniszter beszéde alatt, kötelezően el kell menniük az előadásra, cserébe felmentést kapnak az elmaradó óra alól. Az értesítés szerint a dékáni hivatalnál kell megjelenniük, ahonnan egy oktató kíséretében átmennek Simicskó előadására.

A honvédelmi miniszter előadása amúgy az egyetem szerint nem minősül politikai rendezvénynek, ugyanis a rektor közölte: az egyetem nem ad helyet politikai rendezvényeknek, pártok sem szervezhetnek beszélgetéseket az egyetem falain belül, még a hallgatói önkormányzattal egyeztetve sem. 

A cikkben korábban szerepelt egy levél, amelyet az Index cikke alapján idéztünk. A hírportál visszavonta a vonatkozó cikkét, így az idézetet eltávolítottuk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.