Hoppá, Lionel Messi exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak a családi életéről

sport
2017 november 25., 11:47
comments 39

Nemsokára médiaszakokon fogják tanítani a Nemzeti Sport vadonatúj definícióját az "exkluzív interjú" kifejezésre, ami a régi komcsi világban, ami eddig tartott, azt jelentette, hogy valaki - aki nem gyakran ad interjút - egy bizonyos sajtótermékkel kivételt tett, és csak velük volt hajlandó szóbaállni. De ma már nem ezt jelenti, a Sport ugyanis így vezeti fel a cikkét:

Az immár négyszeres aranycipős argentin világsztár a díjat adományozó European Sports Media (ESM) tagjainak, kontinensünk vezető sportlapjainak adott exkluzív interjút, amelyet a díjátadó házigazdája, a Marca napilap újságírója, Luis Fernando Rojo jegyzett le és bocsátott a rendelkezésünkre, és amelyet lapunk olvasói a spanyol rajongókkal egy időben vehetnek kézbe.

Mivel Messi eleve ritkán beszél hosszan bárkivel, a magánéletéről főleg, az írás mégis érdekes. Olyanok derülnek ki belőle, hogy

  • A Messi-család pont úgy él, mint bárki, akinek két gyereke van, akiket nem cselédek nevelnek: "A napjaim köréjük épülnek. A nagyobbikat, Thiagót reggel elviszem iskolába, aztán amint végzek az edzésen, már rohanok is érte, hogy Antonellával és Mateóval együtt tartalmasan töltsük el az időnket vacsoráig. Utána pedig lefektetjük őket."
  • Otthon ritkán fociznak, a kisebbik fia, Mateo kéri meg néha, hogy játsszanak.
  • Fociról alig-alig esik szó otthon.
  • Nézni viszont néz otthon focit, méghozzá főleg a spanyol, az angol és az argentin bajnokságot, mostanában meg néha a franciát.
  • Néha előfordul, hogy otthon Thiago is Messinek hívja a papáját, mint a szurkolók.
  • Néha erősíti a lábát, de amúgy nem szeret és nem is szokott kondizni.
  • Neymar távozásával támadásban ugyan gyengültek, de védekezésben és a középpályán erősödtek.
  • Sajnálja, hogy a Barcelona edzői nem bíztak Arda Turanban, mert remek játékosnak tartja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.