Tömegek köszöntötték lelkesen a baráti Kínai Népköztársaság hazánkba látogató második számú vezetőjét

POLITIKA
2017 november 26., 17:07
comments 166

AZ MTI megörökítette a rég várt találkozó alkalmából utcára vonult elvtársakat:

Szimpatizánsok magyar és kínai zászlókkal az  Andrássy úton, ahol Li Ko-csiang kínai kormányfõt szállító gépkocsikonvoj halad el
photo_camera Szimpatizánsok magyar és kínai zászlókkal az Andrássy úton, ahol Li Ko-csiang kínai kormányfõt szállító gépkocsikonvoj halad el Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Az Index közben képeket közölt a Magyar Fálun Dáfá Egyesület kis tüntetéséről, akik a vallási közösségük elleni "üldözés és népirtás befejezését" követelték a kínai nagykövetség előtt, és a magyar közjogi méltóságokat is kérik, hogy járjanak közben az ügyükben. Az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írják:

"Kína a világon a legóriásibb környezetszennyező és a legnagyobb veszedelem az emberi jogok megsértése terén. Nem létezik szólásszabadság, az internetet cenzúrázzák, és a médiát is szigorúan felügyelik. Nem létezik lelkiismereti és vallásszabadság a Fálun Gong gyakorlók, a tibetiek, ujgurok számára és a független keresztény egyházakat is üldözik."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.