8 évet kapott egy 17 éves lány, aki 15 évesen robbantásos merényletet tervezett két dániai iskola ellen

Terrorizmus
2017 november 27., 13:39
comments 87

Nyolc év szabadságvesztésre ítéltek egy tizenhét éves lányt hétfőn Dániában, mert robbantásos merényletet tervezett két iskola ellen.

Az elítéltet – akinek a nevét nem közölték – azzal vádolták, hogy felajánlotta a „szolgálatait” az Iszlám Állam terrorszervezetnek, és két iskola elleni is merényletet tervezett végrehajtani. Az egyik célpont egy zsidó iskola volt.

Az akkor még csak 15 éves lányt tavaly januárban tartóztatták le saját otthonában, miután beszerezte a bombák készítéséhez szükséges vegyszereket.

A terrortámadás előkészítésével vádolt lány ügyét korábban egy körzeti bíróság tárgyalta, az 6 év börtönt szabott ki rá.

Az ügyészség korábban biztonsági őrizetet kért a lány büntetéseként, méghozzá meghatározatlan időre. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.