8 évet kapott egy 17 éves lány, aki 15 évesen robbantásos merényletet tervezett két dániai iskola ellen

Nyolc év szabadságvesztésre ítéltek egy tizenhét éves lányt hétfőn Dániában, mert robbantásos merényletet tervezett két iskola ellen.

Az elítéltet – akinek a nevét nem közölték – azzal vádolták, hogy felajánlotta a „szolgálatait” az Iszlám Állam terrorszervezetnek, és két iskola elleni is merényletet tervezett végrehajtani. Az egyik célpont egy zsidó iskola volt.

Az akkor még csak 15 éves lányt tavaly januárban tartóztatták le saját otthonában, miután beszerezte a bombák készítéséhez szükséges vegyszereket.

A terrortámadás előkészítésével vádolt lány ügyét korábban egy körzeti bíróság tárgyalta, az 6 év börtönt szabott ki rá.

Az ügyészség korábban biztonsági őrizetet kért a lány büntetéseként, méghozzá meghatározatlan időre. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.