A Miniszterelnökség szerint azért rohad a Várkert Bazár, mert sokan mennek oda

Miután az Index arról írt, hogy a 20 milliárd forintnyi EU-s forrásból felújított, 2014-ben többször átadott Várkert Bazár és az oda vezető út állapota alig 3 év alatt alaposan leromlott, most a Miniszterelnökség újabb garanciális javítást kér a felújítást végző cégektől, a Swietelskytől és a West Hungária Bautól.

A Népszava rákérdezett a Miniszterelnökségnél, miért rohad ilyen gyorsan a Várkert Bazár. A válasz szerint a hibák mindenekelőtt azzal magyarázhatók, hogy nagy a forgalom, a Várkert Bazárt évi több 100 ezer ember látogatja, ráadásul ezt az igénybevételt még megtöbbszörözi a Várba vezető utak forgalma, ezért az épületkomplexum a „normál üteműhöz” képest gyorsabban amortizálódik.

Jó kérdés, hogy tényleg azon az úton többszöröződött-e meg a forgalom, amit a Várkert Bazár miatt rendszeresen lezárnak. Mindenesetre örülhetünk, hiszen ezek szerint Rómára vagy Barcelonára bezzeg a kutya sem kíváncsi!

Orbán Viktor először adja át a Várkert Bazárt 2014. április 3-án.Fotó: Botos Tamás

A Miniszterelnökség szerint a fal azért foltos, illetve azért pereg néhol a festék, mert az épületegyüttes falai a felújítás előtt évtizedekig áztak, a Mária-lift beázása viszont „a vár alapkőzetéből gyakori vízfolyás” miatt fordul elő. (Népszava)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.