A rendőrség szerint Soros nem veszélyes

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Miközben a kormány és a Fidesz nemzeti konzultációval és rengeteg nyilatkozattal bizonygatja, hogy Soros György amerikai üzletember Magyarország ellen sötét tervet sző, és embereivel súlyos dolgokra készül, addig a magyar rendőrség szerint Soros semmilyen fenyegetést sem jelent az országra nézve.

A Nemzeti Nyomozó Iroda állásfoglalását Sorosról Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő provokálta ki, amikor kormánypárti képviselők nyilatkozatai alapján feljelentést tett Soros György ellen, például az alkotmányos rend elleni szervezkedés gyanúja miatt.

A nyomozók egy hónapig fontolgatták, hogy mi legyen, végül úgy döntöttek, hogy nem indítanak nyomozást az ügyben, és elutasították a feljelentést. A rendőrség erről szóló leveléből a Magyar Nemzet idéz. Többek között arra jutottak, hogy

Soros véleménye a migrációról  „nem tekinthető erőszakos, fenyegetéssel járó cselekmény előkészületének”.

Javaslatait elsősorban az EU-nak fogalmazta meg, így közvetlenül hazánkra nézve nincsenek utasításai sem. 

Eddigi publikációi nem vetik fel a gyanúját, hogy másokat erőszakos magatartásra buzdítana. 

A fideszesek vádjai csak szubjektív vélemények, nem valódi bűncselekményre utalnak. 

Mirkóczki szerint mostantól hivatalos rendőrségi irat van arról, hogy a fideszesek hazudnak.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.