Ki lopta el a ládikómat? - kérdezte Haumann Péter a színpadon. SOROS - kiabálta be a néző

A Facebookon találtam az alábbi korfestő történetet:

"Péntek este A fösvényen voltunk a Magyar Színházban, Haumann Péter játszotta Harpagont. Amikor éppen ott tartott a monológjában, hogy "Ki lopta el a ládikámat?", egy néző bekiabált: 

- Soros György! 

Haumann szünetet tartott, aztán ránézett: 

- Mondd, te hülye vagy? - majd folytatta tovább."

Haumann Péter Harpagon szerepébenFotó: Kozma Janos/Magyar Színház

Megkérdeztem a Magyar Színház sajtósát, Sándor Erzsit, hogy a színházban milyen visszhangja volt a kis jelenetnek. Ő pedig gyorsan megkérdezte Haumannt, aki hasonlóan emlékszik: van egy interaktív rész az előadásban, amikor ő lejön a nézőtérre, és ott keresi a pénzes ládikót. Megszólítja a nézőket, és akkor, amikor az a szövege, hogy "Aki tudja, az adja elő a ládikámat, vagy mondja meg, hogy ki vitte el!", az utolsó sorokból, szélről valaki bekiabált, hogy "A Soros!". Egy pillanatnyi csend volt. Haumann meg odaszólt: "Te hülye vagy?" - és fölrobbant az egész nézőtér. Nevettek és tapsoltak - emlékezett Haumann.

Bár Haumann akkor úgy reagált, mint aki a sorosozást komolyan veszi abban a helyzetben, de szerintem még az is elképzelhető, hogy már a bekiabáló is eleve ironikusan értette. Talán soha nem tudjuk meg.

Akinek van hasonlóan meglepő vagy mulatságos története nézőtéri közjátékokról, küldje el nekem az urfip@444.hu-ra, a tárgy mezőben azzal, hogy "bekiabálás".

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.