Ki lopta el a ládikómat? - kérdezte Haumann Péter a színpadon. SOROS - kiabálta be a néző

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Facebookon találtam az alábbi korfestő történetet:

"Péntek este A fösvényen voltunk a Magyar Színházban, Haumann Péter játszotta Harpagont. Amikor éppen ott tartott a monológjában, hogy "Ki lopta el a ládikámat?", egy néző bekiabált: 

- Soros György! 

Haumann szünetet tartott, aztán ránézett: 

- Mondd, te hülye vagy? - majd folytatta tovább."

Haumann Péter Harpagon szerepébenFotó: Kozma Janos/Magyar Színház

Megkérdeztem a Magyar Színház sajtósát, Sándor Erzsit, hogy a színházban milyen visszhangja volt a kis jelenetnek. Ő pedig gyorsan megkérdezte Haumannt, aki hasonlóan emlékszik: van egy interaktív rész az előadásban, amikor ő lejön a nézőtérre, és ott keresi a pénzes ládikót. Megszólítja a nézőket, és akkor, amikor az a szövege, hogy "Aki tudja, az adja elő a ládikámat, vagy mondja meg, hogy ki vitte el!", az utolsó sorokból, szélről valaki bekiabált, hogy "A Soros!". Egy pillanatnyi csend volt. Haumann meg odaszólt: "Te hülye vagy?" - és fölrobbant az egész nézőtér. Nevettek és tapsoltak - emlékezett Haumann.

Bár Haumann akkor úgy reagált, mint aki a sorosozást komolyan veszi abban a helyzetben, de szerintem még az is elképzelhető, hogy már a bekiabáló is eleve ironikusan értette. Talán soha nem tudjuk meg.

Akinek van hasonlóan meglepő vagy mulatságos története nézőtéri közjátékokról, küldje el nekem az urfip@444.hu-ra, a tárgy mezőben azzal, hogy "bekiabálás".

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.