Lecsuktak egy embert, aki szilveszterkor a tömegbe akart lőni Melbourneben

Terrorizmus
2017 november 28., 07:10
comments 46

Az ausztrál rendőrség elfogott egy férfit, aki arra készült, hogy szilveszter éjjel az ünneplő tömegbe lőjön az ország második legnagyobb városában, Melbourneben. 

Az illetőt még az előtt fogták el, hogy a tervezett tömeggyilkossághoz fegyvert szerzett volna.

A szomáliai származású ausztrál állampolgárnál az al-Kaida nevű terrorszervezet által terjesztetett szakirodalmat is találtak arról, hogyan érdemes támadást elkövetni. A gyanúsított az Iszlám Állammal is szimpatizált. Már közel egy éve figyelték titokban a rendőrök. 

Ezen a téren akarta elkövetni a tömeggyilkosságot a most elfogott férfi.
photo_camera Ezen a téren akarta elkövetni a tömeggyilkosságot a most elfogott férfi. Fotó: BIBIKOW Walter / Hemis.fr/hemis.fr

Az ausztrál hatóságok tavaly is megakadályoztak egy nagyobb merényletet, amit szintén Melbourneben akartak elkövetni, csak akkor karácsonyra időzítették volna a támadást. (reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.