Lecsuktak nyolc csacsit

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szokatlan büntetés-végrehajtási gyakorlatról számolt be a Times of India, a szubkontinensnyi ország angol nyelvű mértékadó lapja.

Dzsalaunban történt, hogy a helyi hatóság börtönbe zárt nyolc szamarat.

Az állatok visszaeső elkövetőként facsemetéket és egyéb terményeket zabáltak fel. A gazdájuk hiába ment a porkolábhoz reklamálni, nem adta ki a lakat alatt senyvedő állatokat.

Képünk csak illusztráció, egy Svájcban slamasztikába került szamarat ábrázol.

A gazda végül politikai segítséget kért, és a kormánypárt egyik helyi vezetője közbenjárására négy nap után elérte, hogy szabadpatára helyezzék jószágait.

Írásba kellett adnia ehhez, hogy soha többé nem engedi a szamarakat mások ültetvényeihez.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.