Sikerült kilőni a Hargitát rettegésben tartó medvét

ÁLLAT
2017 november 28., 10:46
comments 244

Egy erdélyi vadász tett közé fotót a Facebookján arról a medvéről, ami állítása szerint három év alatt 47 tehenet és több mint 100 juhot ölt meg Romániában:

link Forrás

Hargita és Kovászna megyékben évek óta egyre súlyosabb gondot jelentenek az egyre bátrabb medvék, amik az utóbbi időben több településre is bemerészkedtek. Nemcsak a haszonállatokra, hanem már az emberekre is veszélyt jelentettek.

Hosszú engedélyeztetési eljárás után idén ősszel a román környezetvédelmi hatóságok végül engedélyezték, hogy Kovászna megyében 10, Hargita megyében pedig 7 medvét kilőjenek. Ez nem azt jelenti, hogy bármelyik állatot ki lehet lőni, hanem vadkamerákkal azonosított, bizonyítottan kárt okozó medvéket szabad csak elejteni.

Ez történt a vadász által elejtett - a koponyaméret alapján számított - 517 pontos trófeát jelentő medvével is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.