29 milliós támogatást kapott a fideszes polgármester, hogy aztán ingyen dolgoztasson diákokat az éttermében

politika
2017 november 29., 07:35
comments 238

Bár egy fillért se fizetett az éttermében dolgozó diákoknak, 29 millió forintos uniós támogatást kapott "gyakornoki programjára" Szilhalom fideszes polgármestere, Bóta József, aki éttermében dolgoztatta ingyen a Szent Lőrinc Vendéglátó- és Idegenforgalmi Szakközépiskola diákjait. Bóta amúgy polgármestersége előtt ennek az iskolának volt az igazgatója.

És nem is ez az egyetlen visszásság az ügyben. A Magyar Nemzet értesülései szerint Bótát az Egri Törvényszég Cégbírósága eltiltotta a cégvezetéstől. Ez azonban nem volt akadálya annak, hogy 29 millió forintot kapjon az Európai Unió Gazdaságfejlesztési és Innovációs Programjának forrásaiból, hivatalosan az ingyen dolgoztatott gyakornokok foglalkoztatására.

Az iskola tanulóit nemcsak éttermében, hanem a cége által szervezett rendezvényeken is dolgoztatta a polgármester.

A Nemzet megpróbálta megszólaltatni Bótát, aki viszont azzal utasította el a kérdést, hogy "ne foglalkozzanak velem! Hagyjuk már abba, jó? Nem vagyok hajlandó semmit mondani". Majd, a miheztartás végett még közölte, hogy "most már elég volt ebből a jobbikos disznóságból".

Az iskola diákjai azt nem vitatják, hogy színvonalas képzést kaptak Bóta éttermeiben. De azt már nehezményezték, hogy nemritkán teljes munkanapokat kellett ledolgozniuk, fizetés helyett viszont csak némi ételmaradékot kaptak. Pedig még felszolgálniuk is kellett, amiből azért következik, hogy Bóta vendéglátóhelyei lényegesen olcsóbban működhettek az ingyenmunkának hála.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.