Az USA két budapesti exnagykövete is aláírt egy nyílt levelet, amiben a szexuális zaklatás ellen tiltakoznak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A levél szerint a nemzetbiztonsági és diplomáciai területen dolgozó nők jelentős részét éri a munkája során szexuális zaklatás vagy szexuális erőszak. A több mint 200 aláíró mindegyike vagy áldozata volt ilyen bűncselekménynek, vagy ismer áldozatot.

A levelet amerikai közszolgák, diplomaták és a fegyveres erők női tagjai közül is többen aláírták. Ott van az aláírók között Colleen Bell és Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az USA budapesti exnagykövetei is aláírták.

Colleen Bell 2015-benFotó: Krizsán Csaba/MTI

A szexuális zaklatás nem csak Hollywood, a Szilikon-völgy a szerkesztőségek vagy a Kongresszus problémája - áll a szövegben.

A dokumentum ide kattintva érhető el.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.