Az USA két budapesti exnagykövete is aláírt egy nyílt levelet, amiben a szexuális zaklatás ellen tiltakoznak

külföld
2017 november 29., 15:49
comments 16

A levél szerint a nemzetbiztonsági és diplomáciai területen dolgozó nők jelentős részét éri a munkája során szexuális zaklatás vagy szexuális erőszak. A több mint 200 aláíró mindegyike vagy áldozata volt ilyen bűncselekménynek, vagy ismer áldozatot.

A levelet amerikai közszolgák, diplomaták és a fegyveres erők női tagjai közül is többen aláírták. Ott van az aláírók között Colleen Bell és Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az USA budapesti exnagykövetei is aláírták.

Colleen Bell 2015-ben
photo_camera Colleen Bell 2015-ben Fotó: Krizsán Csaba/MTI

A szexuális zaklatás nem csak Hollywood, a Szilikon-völgy a szerkesztőségek vagy a Kongresszus problémája - áll a szövegben.

A dokumentum ide kattintva érhető el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.