Farkas Flórián: Akik a Soros-tervet támogatják, ellenségei a hazai romák ügyének is

politika
2017 november 29., 06:24
comments 219

Az emberi erőforrásminiszter, Balog Zoltán által nagyra tartott, Farkas Flórián adott interjút a Magyar Hírlapnak, melyben elmondta, szerinte a cigányok a Fideszre szavaznak, és aki a menekültek befogadása mellett áll, az a magyar cigányság ellen dolgozik. A Lungo Drom nemrég újraválasztott elnöke szerint azok, akik az Országos Roma Önkormányzat korábbi vezetését támadják, valójában a társadalmi felzárkózás ügyét akarják lejáratni.

Farkas Flórián Orbán Viktor társaságában
photo_camera Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

A Lungo Drom programjait sikeresnek tartja, „bár sok még a teen­dő, van mire büszkének lenni, van mit megvédeni.” Farkas szerint a liberálisok csak politikai haszonszerzésre használnák a cigányságot, bezzeg a miniszter úr meg a Kövér László. Hát még Orbán Viktor.

„Orbán Viktor még ORÖ-elnökségem idején, még a migrációs válság kirobbanása előtt, szinte a teljes kormányzattal közösen meglátogatta a szervezetet, és már akkor utalt arra, hogy a kormány rejtett erőforrásként tekint a hazai cigányságra. 

Nem távoli földrészekről idehurcolt, idegen kultúrájú, nemzetbiztonsági szempontból is kockázatos egyénekkel kell megoldani a munkaerőhiányt. 

Akik tehát az úgynevezett Soros-tervet támogatják, úgyszólván ellenségei a hazai romák ügyének is.”

A Jobbik néppártosodásában nem hisz, „ez ugyanaz a rasszista és szélsőséges párt, amely korábban gárdamellényes felvonulásokkal fenyegette többek között a cigánysoron élőket.” Farkas szerint csak a Fidesz tud jövőképet adni a romáknak, ezért a magyar cigányság rájukfog szavazni.  Mint mondta, „ezért sem akarják egyesek, hogy a romák az urnákhoz járuljanak jövőre.” Hogy pontosan kik nem akarják, az interjúból nem derült ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.