Menekülteket szállító csónak süllyedt el a spanyol partoknál

Három halott férfit emeltek ki a spanyol partiőrség munkatársai a tengerből, miután elsüllyedt egy menekülteket szállító csónak a Gibraltári-szorosnál. Két embert még meg tudtak menteni, egyet a félig elsüllyedt hajóról, a másikat pedig a tengerből húzták ki.

Az egyik kimentett ember azt mondta, eredetileg hatan utaztak a csónakban, így tovább folyik a keresés a hatodik ember után, de nem megy könnyen, ugyanis a szorosnál nagyon rossz az időjárás, viharos szél és hatalmas hullámok nehezítik a kutatást.

Az utóbbi években menekültek ezrei fulladtak bele a Földközi-tengerbe, miközben igyekeztek Líbiából Olaszországba, Törökországból Görögországba vagy Marokkóból Spanyolországba jutni. (Reuters)

(A címlapi kép illusztráció, az olasz partoknál készült.)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.