Menekülteket szállító csónak süllyedt el a spanyol partoknál

migráció
2017 november 29., 18:18
comments 17

Három halott férfit emeltek ki a spanyol partiőrség munkatársai a tengerből, miután elsüllyedt egy menekülteket szállító csónak a Gibraltári-szorosnál. Két embert még meg tudtak menteni, egyet a félig elsüllyedt hajóról, a másikat pedig a tengerből húzták ki.

Az egyik kimentett ember azt mondta, eredetileg hatan utaztak a csónakban, így tovább folyik a keresés a hatodik ember után, de nem megy könnyen, ugyanis a szorosnál nagyon rossz az időjárás, viharos szél és hatalmas hullámok nehezítik a kutatást.

Az utóbbi években menekültek ezrei fulladtak bele a Földközi-tengerbe, miközben igyekeztek Líbiából Olaszországba, Törökországból Görögországba vagy Marokkóból Spanyolországba jutni. (Reuters)

(A címlapi kép illusztráció, az olasz partoknál készült.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.