"Soros Györgynek nem a személye, hanem a terve az, amit bajnak tartunk, Soros Györgynek nem a személye, hanem a terve az, ami veszélyes.”
Gulyás Gergely
Az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának zsebben lévő szocialista, és zöld képviselői szív- és érrendszeri egészségügyi problémák okozása miatt
nem engedélyezné, hogy foszfátot tegyenek a német nemzeti ételbe, a dönerbe.
Ha decemberben az Európai Parlament megszavazza a bizottság előterjesztését, az a döner végét jelentené, írja a Portfolió a Bildre hivatkozva. A dönerhúshoz azért adnak valamennyi foszfátot, hogy jobban megkösse a termék a vizet, és összefogja a különböző húsokat. A konzervatív CDU európai parlamenti egészségügyi szakértője, Renate Sommer szerint a tiltás ostobaság, hiszen napi 4200 mg foszfát elfogyasztása sem egészségtelen, egy adag dönerrel pedig csak 134 mg foszfát jut a szervezetbe.
A Bild szerint az EU-ban napi 500 tonna dönert használnak fel, aminek 80 százaléka Németországban készül.
Kommentek
Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.