Fantasztikus módszerekkel toboroznak önkéntes tartalékos kamukatonákat a magyar vidéken

belföld
2017 november 30., 12:26

Miután megjelent a cikkünk arról, hogy a sajtó nyilvánossága előtt önkéntes tartalékos tiszti egyenruhába öltöző megyei kormánymegbízottak igazából médiakatonák, akik kiképzést sem kapnak, éles helyzetben be sem hívnák őket, csak néha le kell fotóztatniuk magukat egyenruhában, több olvasónk is azzal keresett meg, hogy ez csak a jéghegy csúcsa.

link Forrás

A legjobb levél írója azt mesélte el, pontosan hogy zajlott a felesége "önkéntes" eskütétele:

A helyzet a cikkében vázoltál is hrabalibb. A járási hivatalban, ahol a feleségem dolgozik, létszámarányosan három főnek kellett jelentkeznie önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálatra, a polgármesteri hivatalból pedig kettőnek. Negyvenes nők jelentkeztek, többnyire olyanok, akiknek a munkahelyi lojalitás nem volt opció. Ígéretet kaptak arra, hogy nem kell semmit se csinálniuk, a képzésre se kell elmenni, ha nem érnek rá. Az egyenruhát és rátermettség alapján rendfokozatot kaptak, majd egy megyei fejes jelenlétében esküt tettek. Ez nagyon nehezen ment, mert egymást meglátva katonaruhában, nem bírták átérezni a helyzet komolyságát.
A terv teljesítve lesz, ebben a járásban is feltöltésre kerül a század.
Dolgos népünk győzni fog!

Tisztelettel:
egy néhai örömbaka

A sztori filmért kiáltó abszurditásán nevetve nem árt az eszünkbe vésni, hogy ha picit is komolyan vesszük az önkéntes katonaságot, ez a történet sokkal durvább, mint a médiakatonáké. Olvasónk felesége és kollégái ugyanis - ellentétben a megyei kormánymegbízottakkal - éles helyzetben tényleg behívhatók és ha olyan rendfokozatuk van, még parancsolhatnak is másoknak.

A hanyatló KGST hangulatát idéző rekrutálás oka az, hogy az önkéntes haderő megteremtése és feltöltése kormányzati politikai program, amit tűzön-vizen át meg kell valósítani. Mármint Patyomkin-módon, hogy a számok stimmeljenek, hiszen azt maguk a program lebonyolítói is jól tudják, hogy a modern háborúk korában mennyi gyakorlati értelme van egy ilyen önkéntes területvédelmi hadseregnek.

Kiváncsi vagyok, hogy a jelenség mennyire elterjedt és hogy milyen módszerekkel fognak önkénteseket. Ha te is érintett vagy, vagyis a munkahelyeden csábítottak/kényszerítettek arra, hogy szerződj le önkéntesnek, kérlek írd meg a sztoridat a szilyl kukac 444.hu címre, KANÁLGÉP subjecttel.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.