"Rossz nyomon jár az, aki valamilyen ideológiai megfontolás miatt elzárkózik a keleti gazdasági szereplőktől"

gazdaság
2017 november 30., 05:28
comments 76

Kínai hitelből kínaiaknak. 750 milliárdért. Sehogy sem áll össze, miért is éri meg Magyarországnak a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítása. A kételyeket a Magyar Időknek adott interjúban oszlatta el a nemzetgazdasági miniszter, szerinte a vámkezelésből számíthat jókora bevételre a költségvetés. Varga Mihály szerint

  • a magyar pénzügyőrök ma már átlagosan 23 perc alatt végzik el a vámkezelését egy konténernek,
  • bár a vám nagyrészt az unió bevétele, az összeg húsz százaléka az ügyintéző tagállamnál marad,
  • "szep­temberig 44 milliárd forintnyi vámbevétel keletkezett itthon, ebből kilencmilliárd forint gazdagította a hazai költségvetést."

Varga keményen kiosztotta a keleti nyitást kritizálókat, kijelentette: "Magyarország akkor követne el óriási hibát, ha nem próbálna meg kínai és orosz üzleti lehetőségeket keresni."

"Saját maga ellensége ma az, aki elzárkózik a keleti gazdasági szereplőktől, az meg végképp rossz nyomon jár, aki pusztán valamilyen ideológiai megfontolás miatt cselekszik így,"

tette hozzá.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.