"Rossz nyomon jár az, aki valamilyen ideológiai megfontolás miatt elzárkózik a keleti gazdasági szereplőktől"

Kínai hitelből kínaiaknak. 750 milliárdért. Sehogy sem áll össze, miért is éri meg Magyarországnak a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítása. A kételyeket a Magyar Időknek adott interjúban oszlatta el a nemzetgazdasági miniszter, szerinte a vámkezelésből számíthat jókora bevételre a költségvetés. Varga Mihály szerint

  • a magyar pénzügyőrök ma már átlagosan 23 perc alatt végzik el a vámkezelését egy konténernek,
  • bár a vám nagyrészt az unió bevétele, az összeg húsz százaléka az ügyintéző tagállamnál marad,
  • "szep­temberig 44 milliárd forintnyi vámbevétel keletkezett itthon, ebből kilencmilliárd forint gazdagította a hazai költségvetést."

Varga keményen kiosztotta a keleti nyitást kritizálókat, kijelentette: "Magyarország akkor követne el óriási hibát, ha nem próbálna meg kínai és orosz üzleti lehetőségeket keresni."

"Saját maga ellensége ma az, aki elzárkózik a keleti gazdasági szereplőktől, az meg végképp rossz nyomon jár, aki pusztán valamilyen ideológiai megfontolás miatt cselekszik így,"

tette hozzá.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.