Tao-rekorder: 47 milliárdot tolt sportcsapatoknak az OTP

Legnagyobb felajánlóként, minden hetedik adóforint a Csányi Sándor vezette OTP-től érkezett tao-támogatásként a sportcsapatokhoz, írja a G7. Bár a kúria döntése után ki kéne adni a támogatott látványcsapatsport szervezeteknek, hogy kitől és mennyi tao-felajánlás érkezett hozzájuk, egyelőre titkolóznak. A felajánló vállalatok sem teszik az ablakba, hogy 

melyik csapatnak és mennyit fizetnek ahelyett, hogy az állam adóbevételeit növelnék.

A G7 megkeresésére 

  • az OTP elárulta, hogy 47 milliárdot ajánlott fel tao-támogatásnak az elmúlt hat évben, de azt nem árulta el, hogy mely klubok voltak a kedvezményezettek. 
  • A Magyar Telekom csak annyit válaszolt, hogy csak kisebb szervezeteknek juttattak pénzt taóval, de, hogy mennyit, nem árulták el. 
  • A Mol biztosan tao-donor, de a támogatásokról szóló kérdések egyikére sem válaszolt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.