19 napon keresztül próbált kijutni a saját installációjából, végül ki kellett menteni

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy belga művész, Mikes Poppe odaláncolta magát egy márványtömbhöz egy három méter hosszú lánccal, hogy ezzel mutassa be, a történelem milyen megkerülhetetlen terhet rak a művészekre - írja a Guardian. Ezután megpróbálta magát kivágni a márványtömbből. 19 napig vágta a márványtömböt (ezalatt tudott enni, aludni és fürdeni), de végül nem sikerült kijutnia, ezért ki kellett menteni.

“A tömb a történelmet szimbolizálta, a művészet történelmét, amely alól állandóan ki próbálom szabadítani magamat, de felfedeztem, hogy ez nem lehetséges” - mondta.

A Guardian egy videót is posztolt a férfi erőfeszítéseiről.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.