„Amikor kijött a száján, hogy Roszatom, akkor rájött, hogy hibázott. Hogy ezt a mondatot nekem nem mondhatta volna”

Az RTL Klub kedden beszélt Simicska Lajossal, és a Híradóban akkor elhangzott, hogy az oligarcha szerint csak a választók tudják megbuktatni Orbánt, atombombák nincsenek a kezében, és ha lennének, akkor is "öngyilkosság" lenne azokat felhasználni

Az RTL ma a teljes telefoninterjút kirakta a honlapjára. A 20 perces beszélgetésben sok az üresjárat, Simicska ismételgeti a mantráit a diktatúra kiépítéséről és arról, hogy Orbánnal nem erre szövetkeztek annak idején, de azért van benne néhány húzós részlet. Például ez a párbeszéd: 

- Miért pont azt írta a plakátokra, hogy Orbán egy geci?

- Mert úgy gondolom, hogy ez ivódott be a G-naptól kedve, és nem tudok jobbat kitalálni. Ez a véleményem az egészről.

Simicska Lajos cigivel.

Vagy ez a mondat:

"Ez az ország túlélte a tatárokat, túlélte a törököket, túlélte a Habsburgokat, túlélte az oroszokat és Orbán Viktort is túl fogja élni. Ez egy erős nemzet."

Az Orbánhoz évtizedeken keresztül a lehető legközelebb álló milliárdos azt is elmondja, hogy a miniszterelnök egész biztosan nem hiszi el a Soros-tervről szóló propaganda állításait, ez csak kampány, technika. Arra a kérdésre pedig, hogy Mészáros Lőrinc a miniszterelnök strómanja-e, Simicska csak nevetett, és a kérdés eldöntését a nézőkre bízta. 

Emlékezetes az is, ahogy Simicska felidézi a nagy szakítós beszélgetését Orbánnal, és azon belül azt a részt, amikor elvileg az RTL Klub került szóba. Simicska korábban a 24.hu-nak azt mesélte, hogy Orbán konkrétan megkérdezte tőle, szerinte mennyibe kerülne a csatorna megvétele. Simicska állítása szerint azt felelte: "nem tudom, de ránézésre legalább 300 millió euró, 100 milliárd forint lenne". Mire Orbán, hogy sebaj, az oroszok, vagyis a Roszatom majd megveszi neki. 

Orbán és Putyin a Papp László Arénában.Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Most az RTL Klubnak így beszélt Simicska:

"Kijött a száján ez a mondat, amit én soha nem tudok megbocsátani, ami nekem hazaárulással ér fel, hogy megveszi azt nekem a Roszatom. Én pedig hazaárulásban nem veszek részt. Ez volt az a pont, amikor azt mondtam, hogy állj, Lajos. Amikor kijött a száján a Roszatom, akkor ránéztem, és akkor rájött, hogy hibázott. Hogy ezt a mondatot nekem nem mondhatta volna. Akkor egy darabig néztük egymást."

Simicska azt mondja, ezután egy hét gondolkodási időt kért, és amikor újra leültek, elmondta Orbánnak, hogy ő ebben nem tud részt venni:

"Closing. Ez így zajlott, szó szerint. A closingot is mondtam, így angolul."

Ami a jelent illeti, Simicska szerint a Jobbik fogja nyerni a választásokat 2018-ban. Mert az "az egyetlen politikai erő, amelyet nem vettek meg, amely autonóm és meg tudja változtatni azt a fajta világot, ami itt létrejött. Minél később van vége, annál csúnyább lesz az a vég." 

A médiabirodalma jobbikos irányba fordításáról most sajnos nem kérdezték a Magyar Nemzet és a HírTV tulajdonosát.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.