Beázott a műtő a Szent János Kórházban, a mennyezetről csepeg a víz

Vödrökben gyűjtik a plafonról csepegő vizet a Szent János Kórház nőgyógyászati osztályának műtőjében. Az RTL Klub információi szerint ezt a részt veszélyesnek nyilvánították, az ide kiírt műtéteket pedig törölték.

Fotó: RTL Klub

Amikor az RTL két évvel ezelőtt forgatott az intézmény pszichiátriáján, akkor azt látták, hogy a betegek omladozó, kőporosra kopott falú kórtermekben fekszenek, az orvosi szoba pedig használhatatlan állapotba került. 

Fotó: RTL Klub

Az épület addigra úgy megsüllyedt, hogy kívülről, gerendával kellett megtámasztani a falakat.

Fotó: RTL Klub

2015-ben még azt nyilatkozta nekik az egyik orvos, hogy a felújításra nincs pénz. Azóta néhány épületrészt felújítottak, illetve Balog Zoltán megígérte, hogy idén 2,5 milliárdot, jövőre pedig újabb kétmilliárdot kap a Szent János Kórház.

Balog szerint amúgy a média álhíreket gyárt az egészségügy állapotáról. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.