Észak-Korea nem igazolta vissza a téli olimpiára kijutott egyetlen versenyzőpárosának indulását

külföld
2017 december 01., 14:00
comments 63

Erősen kérdéses Észak-Korea részvétele a februári, phjongcshangi téli olimpián, ugyanis az egyedüliként kvótával rendelkező műkorcsolyapáros indulását nem igazolták vissza.

Riom Tae Ok és Kim Dzsu Szik szeptemberben a németországi Oberstdorfban rendezett Nebelhorn Kupán vívta ki az olimpiai szereplés lehetőségét, ugyanakkor országuk sem az október 30-i, sem a november 30-i határidőig nem igazolta vissza részvételüket.

photo_camera Fotó: Matthias Schrader/AP

A nemzetközi szövetség (ISU) pénteken jelezte, eddig semmiféle visszajelzést nem kaptak, innentől kezdve pedig csak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság engedélyezheti indulásukat speciális elbírálással.

A játékoknak otthont adó Koreai Köztársaság, illetve a Koreai NDK között ismét rendkívül feszült a viszony, mivel utóbbi interkontinentális ballisztikus rakétát tesztelt, illetve szeptember elején minden korábbinál nagyobb kísérleti atomrobbantást hajtott végre. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.