Fekete-Győr meghívására Magyarországra jön az Európai Bizottság második embere

Több 444 videó?
Szeretném

A Momentum elnöke félórát tárgyalt Brüsszelben az Európai Bizottság első alelnökével, a Soros-tervet nemrég egyszerűen röhejesnek nevező Frans Timmermans biztossal. Fekete-Győr András nagyon lelkesen nyilatkozott róla: "az európai politika messze legjobb szónoka, a jogállamiság védelmezője. Európai államférfi" - írta a Facebookon

Itt azt is bejelentette, hogy Timmermans

"meghívásomra hamarosan* Magyarországra látogat, hogy interaktív közösségi fórumot tartson az Európai Unió jelenéről és jövőjéről".

A biztos Ciprust és Magyarországot leszámítva minden tagállamba ellátogatott már hivatali ideje alatt. Fekete-Győr elmondása szerint Timmermans tájékoztatta a magyar kormánnyal szembeni három kötelezettségszegési eljárás állásáról (CEU, civil-ügy, kvóta-ügy), és "nagyon üdvözölte" a Momentumnak a civil társadalom védelmében indított népszavazási aláírásgyűjtését.

Timmermans olyanokat is mondott ifjú politikustársának, hogy "szerinte az új politikai generáció úgy idealista, hogy nem hisz ideológiákban - és ez jól van így."

* UPDATE 18.40

Fekete-Győr András cikkünk megjelenése után átírta a posztjában a civilek ügyében indított népszavazásra vonatkozó mondatot, és kivette a "hamarosan" kitételt a látogatás bejelentéséről szóló mondatból.