Halász Judit, Alföldi és Lovasi is azt kéri tőled, hogy üzenj a politikusoknak a fogyatékkal élők érdekében

"Nem kérünk sokat. Csupán azt szeretnénk, hogy a fogyatékkal élő emberek is megkapják az esélyt az akadálymentes életre. Hogy az érintett gyerekek is játszhassanak a játszótéren, és iskolában tanulhassanak a kortársaikkal."

Ilyeneket mondanak egy videóban magyar hírességek, "különböző habitusú, vallású, gondolkodású" művészek és sportolók, köztük Alföldi Róbert, Halász Judit, Kiss Tibor, Kováts Adél és Lovasi András. A Lépjünk, hogy léphessenek Egyesület felkérésére készült videó azonban túllép a figyelemfelhívó kampányok szokásos retorikáján, nem csak támogatást és odafigyelést kér, hanem politikai aktivitásra buzdít. 

Mivel jövőre választások lesznek, ezért a politikai döntéshozók nagyobb eséllyel hallják meg a kéréseinket.

"Üzenj nekik, hogy változást érj el! Legyél képben!"

- biztatnak a videó szereplői. A kezdeményezésük lényege, hogy a választók kövessék nyomon a pártok programját, adjanak hangot a véleményüknek, és ezzel gyakoroljanak nyomást a politikára.

Például annak érdekében, hogy legyen akadálymentes a metró - tesszük hozzá, hiszen a Lépjünk, hogy léphessenek! részt vett a 3-as metró akadálymentesítése melletti tüntetésen is. Az egyesület a központi idegrendszeri sérült gyermekek és családjaik támogatásával foglalkozik, a honlapukon megtalálhatók a kampány részletei.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.