A 3-as metró akadálymentesítéséért tüntettek civilek a Ferenciek tere metrómegállóban

2017 november 20., hétfő 17:25
5

Hétfő délután 3 és 5 óra között a Rehab Critical Mass Mozgalom és Csángó Dániel kezdeményezésére több civil szervezet is tüntetést tartott a 3-as metró megállójában a Ferenciek terén. A tüntetésre a mozgáskorlátozottak kerekesszékkel érkeztek.

Fotó: Erdőháti Áron

Emlékeztettek arra, hogy a nagyszabású metrófelújítás lehetőséget teremtene arra, hogy a korszerűsítéssel akadálymentessé tegyenek minden megállót, de a jelenlegi tervek közt nem ez szerepel, így még legalább 30-40 évig, nap mint nap meg fogják keseríteni az amúgy is kihívásokkal küzdők életét.

Mint arra a szervezők felhívták a figyelmet, a statisztikák szerint Magyarországon kb. 5 százalék a fogyatékossággal élők aránya, közülük sokan kerekesszékkel közlekednek. Ők viszont a 3-as metró vonalán nem tudnak közlekedni, mert az egyetlen akadálymentes megálló a Kőbánya-Kispest végállomás. Egyébként az időseknek és a babakocsisoknak sem teszik gördülékennyé a közlekedést, de a kutyásokat is akadályozzák ott, ahol lépcső sincsen.

Fotó: Erdőháti Áron

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt