A 3-as metró akadálymentesítéséért tüntettek civilek a Ferenciek tere metrómegállóban

Hétfő délután 3 és 5 óra között a Rehab Critical Mass Mozgalom és Csángó Dániel kezdeményezésére több civil szervezet is tüntetést tartott a 3-as metró megállójában a Ferenciek terén. A tüntetésre a mozgáskorlátozottak kerekesszékkel érkeztek.

Fotó: Erdőháti Áron

Emlékeztettek arra, hogy a nagyszabású metrófelújítás lehetőséget teremtene arra, hogy a korszerűsítéssel akadálymentessé tegyenek minden megállót, de a jelenlegi tervek közt nem ez szerepel, így még legalább 30-40 évig, nap mint nap meg fogják keseríteni az amúgy is kihívásokkal küzdők életét.

Mint arra a szervezők felhívták a figyelmet, a statisztikák szerint Magyarországon kb. 5 százalék a fogyatékossággal élők aránya, közülük sokan kerekesszékkel közlekednek. Ők viszont a 3-as metró vonalán nem tudnak közlekedni, mert az egyetlen akadálymentes megálló a Kőbánya-Kispest végállomás. Egyébként az időseknek és a babakocsisoknak sem teszik gördülékennyé a közlekedést, de a kutyásokat is akadályozzák ott, ahol lépcső sincsen.

Fotó: Erdőháti Áron

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.