A 3-as metró akadálymentesítéséért tüntettek civilek a Ferenciek tere metrómegállóban

Budapest
2017 november 20., 17:25

Hétfő délután 3 és 5 óra között a Rehab Critical Mass Mozgalom és Csángó Dániel kezdeményezésére több civil szervezet is tüntetést tartott a 3-as metró megállójában a Ferenciek terén. A tüntetésre a mozgáskorlátozottak kerekesszékkel érkeztek.

photo_camera Fotó: Erdőháti Áron

Emlékeztettek arra, hogy a nagyszabású metrófelújítás lehetőséget teremtene arra, hogy a korszerűsítéssel akadálymentessé tegyenek minden megállót, de a jelenlegi tervek közt nem ez szerepel, így még legalább 30-40 évig, nap mint nap meg fogják keseríteni az amúgy is kihívásokkal küzdők életét.

Mint arra a szervezők felhívták a figyelmet, a statisztikák szerint Magyarországon kb. 5 százalék a fogyatékossággal élők aránya, közülük sokan kerekesszékkel közlekednek. Ők viszont a 3-as metró vonalán nem tudnak közlekedni, mert az egyetlen akadálymentes megálló a Kőbánya-Kispest végállomás. Egyébként az időseknek és a babakocsisoknak sem teszik gördülékennyé a közlekedést, de a kutyásokat is akadályozzák ott, ahol lépcső sincsen.

photo_camera Fotó: Erdőháti Áron

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.