Trump egykori tanácsadója bűnösnek fogja vallani magát a bíróság előtt

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Az orosz befolyásolás ügyében nyomozó Robert Mueller különleges ügyész hivatala bejelentette, hogy Donald Trump egykori nemzetbiztonsági tanácsadója ellen vádat emeltek. 

Michael Flynn a tájékoztatás szerint a bíróság előtt azt fogja vallani, szándékosan és tudatosan hazudott az FBI-nak, amikor az orosz nagykövettel, Szergej Kiszljakkal történt beszélgetéseiről kérdezték. 

Michael T. Flynn altábornagy, Trump nemzetbiztonsági főtanácsadó-jelöltje november 17-én a New York-i Trump-toron lobbijában. Drew Angerer/Getty ImagesFotó: Drew Angerer

Flynn tábornokként érkezett Trump stábjába, de végül kevesebb mint egy hónapig volt csak elnöki nemzetbiztonsági tanácsadó. Flynn azért került a nyomozások célkeresztjébe, mert úgy fogadott el pénzeket Törökországtól és Oroszországtól, hogy erről nem számolt be senkinek, és nem regisztrált külföldi ügynökként.

Korábbi feltételezések szerint Trump minden bizonnyal azért rúgta ki az FBI-igazgatóját, James Comey-t, mert az nem volt hajlandó leállítani a Flynnel szemben folytatott nyomozást. 

(Axios, javítás: korábban azt írtuk, hogy a vádemelés hétfőn lesz, de a valóság az, hogy ez pénteken történt. A tévedésért elnézést kérünk.)