Trump egykori tanácsadója bűnösnek fogja vallani magát a bíróság előtt

külföld
2017 december 01., 13:32
comments 82

Az orosz befolyásolás ügyében nyomozó Robert Mueller különleges ügyész hivatala bejelentette, hogy Donald Trump egykori nemzetbiztonsági tanácsadója ellen vádat emeltek. 

Michael Flynn a tájékoztatás szerint a bíróság előtt azt fogja vallani, szándékosan és tudatosan hazudott az FBI-nak, amikor az orosz nagykövettel, Szergej Kiszljakkal történt beszélgetéseiről kérdezték. 

Michael T. Flynn altábornagy, Trump nemzetbiztonsági főtanácsadó-jelöltje november 17-én a New York-i Trump-toron lobbijában. Drew Angerer/Getty Images
photo_camera Michael T. Flynn altábornagy, Trump nemzetbiztonsági főtanácsadó-jelöltje november 17-én a New York-i Trump-toron lobbijában. Drew Angerer/Getty Images Fotó: Drew Angerer

Flynn tábornokként érkezett Trump stábjába, de végül kevesebb mint egy hónapig volt csak elnöki nemzetbiztonsági tanácsadó. Flynn azért került a nyomozások célkeresztjébe, mert úgy fogadott el pénzeket Törökországtól és Oroszországtól, hogy erről nem számolt be senkinek, és nem regisztrált külföldi ügynökként.

Korábbi feltételezések szerint Trump minden bizonnyal azért rúgta ki az FBI-igazgatóját, James Comey-t, mert az nem volt hajlandó leállítani a Flynnel szemben folytatott nyomozást. 

(Axios, javítás: korábban azt írtuk, hogy a vádemelés hétfőn lesz, de a valóság az, hogy ez pénteken történt. A tévedésért elnézést kérünk.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.