Elszólhatta magát Trump, tudott arról, hogy tanácsadója hazudott az FBI-nak

Tbg
külföld
2017 december 02., 21:04

„Azért kellett kirúgnom Flynn tábornokot, mert hazudott az alelnöknek és az FBI-nak. Ezeket a bűnöket beismerte. Szégyen, mert az átmenet idején (Flynn) törvényesen járt el. Semmi takargatnivaló nincs!”

írta ma Twitterén Donald Trump amerikai elnök, ám lehet, hogy súlyos hibát követett el, legalábbis az ő szempontjából, írja a Daily Beast. 

Trump eddig ugyanis soha nem állította, hogy tudott volna arról, hogy Michael Flynn hazudott volna az FBI-nak. A volt nemzetbiztonsági tanácsadót pénteken vádolták meg azzal, hogy hazudott az FBI-nak, amikor nem ismerte el, hogy pénzeket fogadott el orosz és török forrásoktól .

A Daily Beast szerint ezzel Trump komoly támadási felületet hagyott abban az eljárásban, amely a Trump-stáb és az orosz befolyásolást vizsgálja Robert Mueller főügyész vezetésével.

Gyanítható ugyanis, hogy Trump korábban azért menesztette az FBI igazgatóját, James Comey-t, mert az nem volt hajlandó leállítani a nyomozást az ügyben.

Ha pedig tudott arról, hogy tanácsadója hazudott az FBI-nak, és az is bebizonyosodik, hogy valóban arra kérte az akkor még az FBI-t irányító Comey-t, hogy állítsa le a nyomozást, akkor akár komoly bajba is kerülhet. (Daily Beast)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.