Hogy került a Pepsi logója egy tengeri rák ollójára?

Egy kanadai halászcsapat Grand Manan (New Brunswick) környékén halászva kifogott egy rakás rákot, ahogy ezt máskor is megtették. 

Ám ahogy válogatták szét az állatokat, az egyik állat ollóján különös mintázatra lett figyelmes Karissa Lindstrand:

Fotó: Karissa Lindstrand

Lindstrandnak azonnal feltűnt, hogy egy Pepsi-logó részlete van az ollón, mivel naponta 12 dobozt is megiszik az üdítőből. A kérdés most az, hogyan kasírozódhatott az állatra az ábra. Feltehetően nem egy vízbe került pepsis dobozhoz dörgölőzött az állat, mert az ábra mintázata pixelizált, a papírt viszont szétszedte volna az óceán vize.  

Az óceánok szennyezettsége egyre komolyabb probléma, ezért is kapta fel a hírt a sajtó. Évente 5-13 tonna műanyagszemét kerül az óceánba, a Guardian által idézett tanulmány szerint 2050-ben nagyobb lehet az óceánban lebegő szemét tömege, mint a halállományé.

A rejtély megoldását tovább nehezíti, hogy a kérdéses rák már az Egyesült Államokban lehet. Lindstrand ugyanis, amikor a fotót készítette, nem gondolta, hogy ekkora felhajtás lesz a találatából, ezért a többi rákkal együtt elcsomagolták, és eladták. (Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.