Kőkeresztet állíttat egy csepeli Lidl elé Németh Szilárd

Tbg
politika
2017 december 02., 16:47

Vasárnap délután különös adventi eseményre invitálja a csepelieket Németh Szilárd képviselő: kőkeresztet állítanak fel és szentelnek meg az Ady Endre úton található Lidl áruházzal szemben (Ady Endre út 25.):

  • Talán a fogyasztás temploma előtt akar így tisztelegni a Fidesz?
  • Az adventi időszakban éveken át fakereszteket állító Jobbikra akarnak rálicitálni?

A meghívóból ugyanis csak annyi derül ki, hogy: 

„a Fidesz alelnöke kezdeményezésére a kereszténység nemzet és közösségmegtartó szerepének erősítése, a keresztény értékek megőrzése érdekében kőkereszt állítására és szentelésére kerül sor”.

A Lidl azonban nem olyan régen kihúzta a gyufát a keresztény értékek megőrzésén fáradozó Fidesz szemében, amikor eltüntették a keresztet az egyik görög joghurtos kampányuk szórólapjáról. A kereszt ráadásul híres kereszt volt, a Santorini nevű sziget egyik ortodox templom tetején volt, amíg le nem radírozták.

A Lidl az eset után elnézést kért. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.